Actualitate

Un fost consilier de la Casa Albă aruncă BOMBA: România face parte dintr-un mare plan nuclear al Chinei! „Ar trebui să ne sperie până în măduva oaselor”

Mai mult, Beijingul a ajuns să dezvolte o pârghie energetică în fosta regiune sovietică de dimensiunile celei de care s-a bucurat Moscova pe durata Războiului Rece, susține într-o analiză publicată în National Interest un fost consilier-adjunct al Securității Naționale din timpul președinției lui George W. Bush, Mark Pfeifle.

De asemenea, Pfeifle spune că "puterea de pătrundere geopolitică pe care China a atins-o în ultima vreme în Europa ar trebui să ne sperie până în măduva oaselor”.

Profitând de focusarea atenției publice internaționale pe conflictul diplomatic dintre Washington și Moscova, Beijingul și-a extins „foarte mult” puterea militară și economică în Europa de Est, dar nu doar în această regiune, ci a aruncat și o ancoră în Grecia, unde deține de un an o participație de 51% în cel mai important port grecesc, Pireu.

„În tot acest timp, ei lucrează, de asemenea, cu sârguință pentru a obține active în Cehia, Ungaria și Polonia, inclusiv contracte de construcție a centralelor nucleare”, spune fostul consilier de la Casa Albă, potrivit Digi24.ro.

Nici vecina României, Bulgaria, nu este ferită de umbra Chinei, căreia Rusia i-a favorizat o intrare pe covorul roșu în orașul Belene. În ce fel? Gigantul rus de stat din domeniul energiei nucleare, Rosatom, le-a cedat chinezilor proiectul nuclear pe care îl implementa în orașul din provincia Pleven.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *