Timpul.md

Actualitate 20 Iulie 2016 | 10:19

Un nou cutremur s-a produs la Tokyo, al treilea din ultimele patru zile

Un nou cutremur de pământ a fost resimțit la Tokyo în dimineața zilei de miercuri, al treilea survenit în ultimele patru zile, fără a produce victime sau pagube materiale, informează agenția France Presse (AFP).

Cu o magnitudine de 5 grade, cutremurul a lovit capitala și o parte din estul Japoniei, miercuri, la ora locală 07:25 (22:25 GMT, marți), a informat US Geological Survey (USGS). Acest seism a survenit după un altul cu magnitudinea 4,8 grade, care s-a produs marți și încă unul, de 5 grade, produs duminică.

Acest seism a avut loc la aproximativ 44 de kilometri adâncime în zona prefecturii Ibaraki, la est de Tokyo. Nu a fost raportat nici un risc de tsunami, precizează AFP.

Japonia, situată la intersecția a patru placi tectonice, se confruntă anual cu peste 20 la sută dintre cele mai mari evenimente seismice din lume. În această țară s-au produs în aprilie anul acesta o serie de cutremure puternice în regiunea Kumamoto (sud-vest), soldate cu 60 de decese.

În memoria colectivă din Japonia rămâne pregnant dezastrul din 11 martie 2011, în care un seism cu magnitudinea de 9,0 grade, cu epicentrul în regiunea Tohoku din Oceanul Pacific, urmat de un tsunami devastator pentru zonele de coastă, s-a soldat cu 18.500 de decese și ciu un accident nuclear la centrala atomo-electrică de la Fukushima. 

agerpres.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus