Actualitate

Un nou cutremur s-a produs la Tokyo, al treilea din ultimele patru zile

Cu o magnitudine de 5 grade, cutremurul a lovit capitala și o parte din estul Japoniei, miercuri, la ora locală 07:25 (22:25 GMT, marți), a informat US Geological Survey (USGS). Acest seism a survenit după un altul cu magnitudinea 4,8 grade, care s-a produs marți și încă unul, de 5 grade, produs duminică.

Acest seism a avut loc la aproximativ 44 de kilometri adâncime în zona prefecturii Ibaraki, la est de Tokyo. Nu a fost raportat nici un risc de tsunami, precizează AFP.

Japonia, situată la intersecția a patru placi tectonice, se confruntă anual cu peste 20 la sută dintre cele mai mari evenimente seismice din lume. În această țară s-au produs în aprilie anul acesta o serie de cutremure puternice în regiunea Kumamoto (sud-vest), soldate cu 60 de decese.

În memoria colectivă din Japonia rămâne pregnant dezastrul din 11 martie 2011, în care un seism cu magnitudinea de 9,0 grade, cu epicentrul în regiunea Tohoku din Oceanul Pacific, urmat de un tsunami devastator pentru zonele de coastă, s-a soldat cu 18.500 de decese și ciu un accident nuclear la centrala atomo-electrică de la Fukushima. 

agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *