Ultima oră

Unitatea 2 de la Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, din cauza unei disfuncţionalităţi

Unitatea 2 a Centralei Nuclear Electrice Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional, sâmbătă dimineaţă, din cauza unei disfuncţionalităţi în partea clasică a unităţii, fără impact pe partea nucleară, anunţă Nuclearelectrica, transmite News.ro.

„SN Nuclearelectrica SA anunţă că Unitatea 2 a CNE Cernavodă s-a deconectat automat de la Sistemul Energetic Naţional în dimineaţa zilei de 29 august 2020, din cauza apariţiei unei disfunctionalităţi în partea clasică a unităţii fără impact pe partea nucleară. Specialiştii CNE Cernavoda lucreaza la remedierea cauzei, în vederea reconectării Unităţii 2 la SEN”, se arată într-un comunicat de presă al Nuclearelectrica.

Potrivit sursei citate, deconectarea automată s-a produs în condiţii de siguranţă, toate sistemele unităţii funcţionând conform proiectului.

„Precizam faptul că deconectarea automată a Unităţii 2, precum şi lucrările de remediere nu au impact advers asupra securităţii nucleare a reactorului, pesonalului unităţii, populaţiei şi mediului înconjurător”, mai scrie în comunicat.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *