Timpul.md

Actualitate 13 August 2018 | 11:58

Venituri în scădere raportate de Parcul Urban de Autobuze

În primele șapte luni ale anului, veniturile întreprinderii municipale Parcul Urban de Autobuze, obținute din transportarea călătorilor, au alcătuit 14,7 milioane de lei. Cifra este în scădere cu un procent față de perioada similară a anului trecut, a anunțat directorul interimar al întreprinderii, Vitalie Copaci, în ședința operativă de la Primăria capitalei, scrie IPN. 

Potrivit lui Vitalie Copaci, de la începutul anului și până pe 1 august, au fost transportați 6,5 milioane de călători, inclusiv călători cu înlesniri. La data de 1 august, cheltuielile de producere erau de 84,2 milioane de lei, în creștere față de anul precedent cu 4,4 milioane de lei.

Potrivit lui Vitalie Copaci, neajunsurile în activitatea întreprinderii țin de materialul rulant învechit, micșorarea veniturilor întreprinderii, creșterea cheltuielilor de exploatare și existenta datoriilor. La data de 1 august, datoriile se cifrau la 17,2 milioane de lei.

Parcul Urban de Autobuze asigură 24 de rute urbane și suburbane. În perioada estivală, în circulație sunt 87 de autobuze. În total, întreprinderea are în gestiune 126 de unități de transport. Vârsta medie a unui autobuz este de 16,8 ani, iar parcursul mediu – aproape un milion de kilometri. Salariul mediu al unui angajat este de 7043 de lei, fiind în creștere cu 10% în comparație cu aceeași perioadă a anului precedent.

La data de 1 august 2018, erau vacante 104 posturi de muncă. 

Sursa: ipn.md

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus