Timpul.md

26 Ianuarie 2010 | 15:36

Voronin fuge de Basescu in bratele... Patriarhului Kirill

Liderul opozitiei comuniste, Vladimir Voronin, a declarat ca nu va avea o intrevedere cu presedintele roman, Traian Basescu, care vine maine la Chisinau, pentru ca in zilelel de 27-28 ianuarie se va afla la Moscova, unde va avea o intrevedere cu Patriarhul Rusiei, Kirill.

Liderul PCRM, este de parere ca vizita lui Traian Basescu la Chisinau este una deloc oportuna. „Cred ca domnul Basescu ar trebui sa-si caute de treaba acasa, in Romania. Vizita lui nu este la timp. In tara avem o situatie de asa natura, incat nu trebuie sa fie chemati oaspetii in ospetie. Nici presedinte nu avem, dar numai o situatie tensionata din toate partile”, a opinat Voronin.

Intrebat de ce merge sa se intalneasca cu Patriarhul rus Kirill, Vladimir Voronin a raspuns ca o face, inainte de toate, in calitate de credincios, in speranta ca va deveni un bun prieten al patriarhului Moscovei, asa cum a fost prieten si cu Aleksii al II-lea. „Ma intalnesc cu patriarhul nostru in calitate de credincios, apoi vom discuta si alte probleme. Intrevederea noastra era programata chiar dupa intronarea patriarhului, dar din cauza evenimentelor dintr-o parte si din alta s-a cam taraganat. Acum este ocazia sa se petreaca acest eveniment si eu cu o deosebita placere am sa merg la Moscova ca sa ma intalnesc cu patriarhul nostru”, a spus Voronin.

Vladimir Voronin a mai spus ca in timpul vizitei din Rusia are programate si alte intrevederi la nivel politic, fara sa spuna insa cu cine si ce va discuta.

Info-Prim Neo
 

  • Un articol de:
Versiune completă web Înapoi sus