Timpul.md

17 Februarie 2010 | 17:18

Ziaristii vor protesta impotriva lui Muruianu

Breasla jurnalistica este indignata de reactia dlui Ion Muruianu, presedintele Curtii Supreme de Justitie, la Scrisoarea deschisa a jurnalistilor adresata presedintelui parlamentului, presedintelui interimar al Republicii Moldova, dl Mihai Ghimpu.

In mesajul dat publicitatii, dl Muruianu incearca iarasi sa dea vina pe mass-media invinuind-o ca a smuls din context ineptiile rostite in cadrul Adunarii generale a judecatorilor din 13 februarie curent. Or, ineptiile, tot ineptii raman in oricare context.

Politicienii, ca si judecatorii, daca se respecta si sunt responsabili in fata societatii, trebuie sa se alature demersului formulat de jurnalisti si sa ceara demisia presedintelui Curtii Supreme de Justitie. Fiindca declaratiile dlui Muruianu in adresa mass-media sunt incompatibile cu functia lui.

Pentru a exprima o data in plus pozitia ferma a presei, Uniunea Jurnalistilor cheama institutiile de presa, jurnalistii sa picheteze vineri, 19 februarie, intre orele 9.00 si 10.00, Palatul Republicii, localul in care Parlamentul se va intruni in sedinta ordinara.

Biroul Permanent al Uniunii Jurnalistilor
 

  • Un articol de:
Versiune completă web Înapoi sus