Timpul.md

Eveniment 17 Septembrie 2016 | 08:25

Zilele Bucureştiului, sărbătorite în weekend prin concerte, expoziţii şi spectacole în aer liber

Zeci de evenimente culturale sunt organizate în weekend în Piaţa Constituţiei, Parcul Cişmigiu şi Parcul Herăstrău, pentru a marca împlinirea a 557 de ani de la prima atestare documentară a Bucureştiului. 

 În perioada 16-18 septembrie au loc Zilele Bucureştiului 2016. Vor fi organizate concerte, expoziţii, ateliere, spectacole de teatru, parade, plimbări cu trăsuri şi teatru pentru copii.

“Îi invit pe bucureşteni să participe weekend-ul următor la evenimentele organizate de Primăria Municipiului Bucureşti, pentru a sărbători împreună 557 de ani de atestare istorică a oraşului nostru. Îmi doresc ca locuitorii acestui oraş să se bucure de activităţile culturale pe care le-am pregătit pentru această perioadă şi îi asigur că sunt şi voi rămâne un susţinător al proiectelor culturale care fac din Bucureşti o adevarată Capitală Europeană”, a transmis Gabriela Firea, Primarul General al Bucureştiului.

În data de 17 septembrie, începând cu ora 17:00, în Piaţa Constituţiei, Primăria Capitalei, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti, organizează un concert pop-rock în cadrul căruia vor cânta Andra, Ştefan Bănică Jr, Zdob şi Zdub, Holograf, Vunk, Bere Gratis, Sore, Loredana, Ruby, Connect-R, Gabriel Cotabiţă, Marcel Pavel, Ovidiu Komornyic, Proconsul, Phoenix sau Lidia Buble.

În cadrul evenimentului vor avea loc şi spectacole de teatru de stradă, susţinute de trupe din Spania, Italia sau Franţa, iar clovni, păpuşi uriaşe, fluturi şi dansatori luminosi se vor plimba printre spectatori.

Municipalitatea va organiza, prin Creart, în perioada 16-18 septembrie, „Poveşti de Bucureşti”, în Parcul Herăstrău - intrarea Charles de Gaulle, un eveniment care va îngloba spectacole artistice, o paradă a costumelor de epocă, o „bătair cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, muzică de promenade, echilibristică pe monociclu şi un târg cu produse lucrate manual. Tot în Parcul Herăstrău, pe Aleea Michael Jackson, actorii Teatrului Masca vor susţine spectacole de parade şi de statui vivante.

În parcul Cişmigiu, Primăria Capitalei, prin PROEDUS, va transforma Foişorul din centrul grădinii într-un circ, iar copiii vor învăţa să facă jonglerii sau să îşi ţină echilibrul, în cadrul evenimentului ce se va intitula „Şcoala de circ”.

Cu prilejul "Zilelor Bucureştiului" Primăria Sectorului 3, împreună cu Centrul Cultural Casa Artelor, organizează cea de-a III-a ediţie a "Bulevardului Artelor". Anul acesta va fi dedicată lui Wolfgang Amadeus Mozart, pentru a marcha 260 de ani de la naşterea marelui compozitor. Evenimentul se va desfăşura concomitent pe opt mini-scene amplasate pe Bulevardul Unirii, având ca punct central scena mare din Piaţa Regiunilor.

sursa: mediafax.ro

Pe aceeaşi temă

Versiune completă web Înapoi sus